Sötaste lilla familjen.....

Tjoho.... imorgon är det FREDAG och grillparty med kära vänner. Det ser jag fram emot!!! Idag är det torsdag och Ikväll är det tjejträff med god fika och mysigt sällskap. Det ser jag också fram emot :-) Tänkte faktiskt ta med kameran och blinka lite extra med ögonfransarna och fråga tjejerna om de kan tänka sig att "ställa upp" som fotomodeller. Har nämligen lite idéer....

Visar ytterligare några fina bilder från söndagens fotosession med sötaste lilla familjen.

Bilder: Jag
Bilderna får inte kopieras eller användas utan min tillåtelse.


Tryggt i pappas hand.....

Små barnhänder är lika ömtåliga som finlemmade fåglar
- men i pappas hand vilar de lika tryggt som fågeln i sitt boDet blev många fina bilder från familjefotograferingen som jag hade i söndags. Bland annat ovanstående bild.

Bild: Jag
Bilden får inte kopieras eller användas utan min tillåtelse.


Familjefotografering.....

Vilken härlig och rolig dag! Solen har värmt så gott och jag har haft en familjefotografering med den finaste lilla familjen.

Detta lilla charmtroll hade jag nöjet att få fotografera. Så sööööt!!!
Gillar texten som kom med på armen :-)


Bild: Jag
Bilden får inte kopieras eller användas utan min tillåtelse.


Klantiga, klumpiga jag.....

Klockan 05,45 i morse var jag i skogen med min kamera och mitt stativ och väntade in de första morgonstrålarna med dess magiska ljus. Min ambition var att få ta de där fantastiska bilderna med det härliga ljuset........... Det hela började ganska så bra. Jag balanserade på stenar och stockar i vattnet och tänkte för mig själv att snart tappar jag i kameraväskan/kameran/stativet eller så halkar jag ner i bäcken. Jag är nämligen fruktansvärt klantig och klumpig av mig och jag är nämligen van vid att sådant ALLTID händer mig. Men allting flöt på och jag tänkte att det här går ju förvånansvärt bra. Jag njöt av tystnaden och fågelkvitter och monterade min kamera på mitt stativ.  Med en lång slutartid behövde jag använda min självutlösare och jag började ta en massa bilder. Jag behövde höja mitt stativ och började veva. Oj, vad det går trögt att veva tänkte jag och tog i lite mer. Tjoff, sa det och till min förtvivlan såg jag att klantiga jag hade dragit i sönder min nya självutlösare (som fastnat i stativet och dess vev). Det är så typiskt mig!!!!!!
Nåväl....jag fick i alla fall tagit några bilder och jag fick ju njuta av fullkomligt lugn medan dagen grydde.Bild: Jag
Bilden får inte kopieras eller användas utan min tillåtelse.


Jenny konstaterar.......


Bild: Jag
Bilden får inte kopieras eller användas utan min tillåtelse


Bara så du vet......Bild: Jag
Bilden får inte kopieras eller användas utan min tillåtelse.


Naturfotograf........not

Oj, oj, oj vad tiden går. Jag ber om ursäkt för att det har varit dåligt med uppdateringar här på bloggen, men just nu är det fullt upp och allt rullar på i en väldans fart....

Igår hann jag i alla fall att leka naturfotograf :-)
Jag tog min fina kameraväska över axeln (och mobilen i jackfickan.... fall i fall jag skulle gå vilse) och begav mig ut i de djupa skogarna som värsta äventyraren. Jag är verkligen ingen "skogs-mulle" typ och jag insåg ganska snabbt att någon naturfotograf är jag inte heller. Men med lite träning kan man ju alltid bara bli bättre, eller hur!? Tror faktiskt att jag kommer att träna fler gånger :-) Ljusförhållandena igår var verkligen inte de bästa, men jag fick ändå tagit några bilder på....ja.....naturen....

Det jag gör bäst och det som jag tycker är allra, allra roligast är att fotografera männinskor, och jag är så lycklig över att jag har bokningar av just porträtt/familjefotografering några helger framöver. Wiiieee, jag ser verkligen fram emot detta!

Denna vackra plats hittade jag i skogen igår.


Jag fotograferade även en ståtlig.....ja.....mölla :-)


Bilder: Jag
Bilderna får inte kopieras eller användas utan min tillåtelse.


Jenny konstaterar.......


Bild: Jag
Bilden får inte kopieras eller användas utan min tillåtelse.


Tusentals "foto-idéer".....

Jag har tusentals "foto-idéer" som snurrar i mitt huvud!!! I går fick jag möjlighet att genomföra några av dem....... och det var så himla roligt!!!!!! Så var beredda, för jag kommer antagligen att bombadera bloggen med mina foton framöver :-)

Detta foto är tagit i naturligt ljus och jag strävade efter att få det "drömskt" och skirt med fokus på de vackra ögonen.Bild: Jag
Bilden får inte kopieras eller användas utan min tillåtelse.


Vackra H......

Tjoho.....jag är så glad för det ser ut till att bli ett fint och härligt vårväder idag! Det betyder fotografering!!!! Jag har en massa idéer som jag vill genomföra och jag har lyckats med att boka en modell för detta idag!

I lördags, påskafton, hade jag en fotosession med vackra H. Hon påstod att hon inte är fotogenik och att hon aldrig blir bra på kort........dumheter, säger jag. Det stämmer verkligen inte!!!! Titta så vacker och fin hon blev på bilderna!!!Bilder: Jag
Bilderna får inte kopieras eller användas utan min tillåtelse.


Tre mysiga tjejer......

I fredags var jag på stranden och fotograferade dessa tre mysiga tjejer. Solen lyste och värmde och det var ett riktigt fint och härligt påskväder. Tyvärr ser vi inget av detta härliga väder idag.....ingen sol, bara regn. Jag ska strax göra ett försök med att locka fram vårsolen igen..... med en soldans kanske :-)Bild: Jag
Bilden får inte kopieras eller användas utan min tillåtelse


Några till.....

Vill börja med att säga Glad Påsk till er alla!
Idag är det riktigt fint påskväder med sol och värme..... så idag hoppas jag på ännu mer fotografering. Igår gjordes ett strandbesök där jag fotograferade min fina vän och hennes små tjejer. Det blev glada, rosa såp-bubble-foton! Visar några av fotona sedan när jag fixat till dem (hoho... jag fotograferar ju i RAW-format nu :-) )

Tänkte att jag visar ytterligare några bilder från torsdagens fotokurs med Emelie. Jag har faktiskt flera stycken som jag blev nöjd med, så ni får nog stå ut med att jag laddar upp dessa efterhand.

Denna bild är tagen i motljus. Solljuset fångades upp av en vit reflexskärm som reflekterar upp ljuset i modellens ansikte och ögon. Tittar man noga kan man se ett fint "sol-gläns" i ögonen.


Denna bild togs i öppen skugga och enligt Emelie blev detta en kanonbild.


Bilder: Jag
Bilderna får inte kopieras eller användas utan min tillåtelse.


Fånga ljuset.....

Nu är det morgon och jag sitter och tittar igenom bilderna från kursen igår och jag måste säga att där är flera stycken som jag är riktigt nöjd med. Jag inser ännu mer hur man med hjälp av det naturliga ljuset kan skapa en bra bild och jag inser vikten av att få till jämnt ljus i modellens ansikte. Igår fotograferade jag både i motljus, med ljuset i ryggen och i skuggan och med hjälp av min reflexskärm fångades och reflekterades ljuset. Framöver kommer jag att använda min reflexskärm flitigt!!!!

På bilderna nedan har jag ljuset i ryggen och modellen får solen rakt i ansiktet. Ansiktet skuggades med hjälp av reflexskärmen och det blev ett jämnt fint ljus. Kan inte bestämma mig för om bilden är finast i färg eller svart/vitt. Vad tycker ni?


En av bilderna som jag tog i öppen skugga gillade fotografen Emelie väldigt mycket och den visar jag alldeles strax.

Bilder: Jag
Bilderna får inte kopieras eller användas utan min tillåtelse.


En lärorik toppendag.....

Tjoho.....jag har haft en sådan lärorik toppendag idag!!! Detta tack vare fantastiska och söta Emelie Ohlsson som har haft en fem-timmars-fotokurs tillsammans med mig. Emelie är en otroligt duktig fotograf och "kurs-hållare" och vi gick bl.a. igenom kamerans inställningar, ljussättning, RAW-format m.m. Vi hann massor och Emelie hade verkligen lagt upp kursen på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Ni måste gå in och titta på hennes vackra foton och inspirerande blogg http://emelieohlsson.se/

Med professionell handledning lyckades jag ta många fina bilder idag och jag är sååååå nöjd. Nu gäller det att träna, träna, träna, träna och åter träna.

Här är två bilder på fina Emelie som jag tog idag.
Fler bilder från dagens fotokurs kommer alldeles strax.....

Bild: Jag
Bilderna får inte kopieras eller användas utan min tillåtelse.


RSS 2.0